Summa sidvisningar

2011-05-13

Mest överskattade idrottsevenemang

Nu är det dags för slutspurten i hockey-VM och tidningarna fylls med reportage, intervjuer och skandaler (i kvällstidningarna). Varje år är det samma sak. Folk gnäller för att de bästa spelarna inte är med, som om det skulle vara nåt konstigt eller överraskande. Niklas Wikegård och andra experter spyr galla över de NHL-proffs som inte flyger direkt över Atlanten efter 80 seriematcher och eventuella slutspelmatcher. Själv har jag svårt att hetsa upp mig. Framförallt är det för att VM spelas varje år, alla sådana mästerskap går bort. Efter NHL gick med på att släppa de bästa till OS var fjärde år så är det ju den turneringen som gäller nåt. Sen är det ju segt med alla gruppspel innan det börjar att gälla något. Dagens lista handlar alltså om de idrottsevenemang som jag tycker är mest överskattade.

1. Bandy-VM. Hur många spelar bandy och hur många bryr sig egentligen. Kör detta mästerskap vartannat eller kanske var fjärde år så kanske kanske man skulle kunna bry sig lite.. När t.o.m. flera av spelarna själva tackar nej så känns ju statusen sådär..
2. Hockey-VM. Hade sin charm fram till början på 90-talet kanske, nu: nej tack
3. Junior-VM i hockey. Runt nyår varje år så blir plötsligt småkronorna heta. Varför då? Ok att det är nyhetstorka på sportfronten då men varför förstorar man upp ett juniormästerskap?
4. Innebandy-VM. Jag är ju själv en innebandyförespråkare men att haussa upp ett mästerskap där det blir 32-1 i vissa matcher och det inte gäller nånting förrän kanske i semifinalen känns bara konstigt.
5. Nästan alla simmästerskap. När det är OS och stora VM så sitter jag klistrad för att jag gillar simning. Men i övrigt med kortbanemästerskap varje år och en massa annat gör att varje medalj känns ganska oviktig. Att Therese Alshammar har tagit 69 internationella medaljer är ju otroligt,  men bara nio av dessa har tagits på OS eller VM i långbana, det säger ju ganska mycket.

2 kommentarer:

  1. Saknar personligen följande mästerskap:
    OS-fotbollen
    - Dam Hockey-VM (känns lite som samma nivå som bandy-VM). För dålig konkurrens för att kalla något av mästerskapen något annat än 2 (alternativt 3) nationsmästerskap. Visst, man ska stödja damidrott, men någon måtta måste det ju vara.

    - En rolig parentes just när det gäller bandy-VM är det faktum att Sverige blev griniga när man fick möte ryssland redan i semi-final. Man tyckte att det var konstigt att man inte fick dom två bästa lagen i finalen (sverige-ryssland). Säger en del om hur spelarna själv ser på eländet.

    - Förarmästerskapet i F1. Ett normalt år är det max 2 team som kan vinna. Sätt en medioker förare i något av dessa team och han blir automatiskt topp-4 i världen. Än roligare var det under skomakarns storhetstid. Då var det i praktiken endast ett märke som kunde vinna och via teamorder endast en förare... Det hade nästan varit en större bedrift att inte vinna VM i det läget.

    I övrigt håller jag med dig.
    /Matte

    SvaraRadera
  2. Bra kommentarer, damhockeyn kunde definitivt varit med

    SvaraRadera