Summa sidvisningar

2013-06-11

landslaget

Idag skulle var det tänkt att jag skulle se min första Sverigelandskamp på evigheter. Det var säkert 7-8 år sen sist jag såg en match. Tyvärr så blev jag kvar hemma med en grymt jobbig förkylning. I morse kändes det som om nån hade klubbat ner mig. Hoppas på snar bättring. Ja jag fick ju då kolla matchen hemma och då blir det ofokuserat som vanligt men av det jag kunde se så var det väl ingen större skillnad mot hur det har sett ut i landslaget den senaste tiden. Sverige visar gång på gång att vi just nu är en ganska medioker fotbollsnation långt ifrån den nivå som många experter och soffcoacher hoppas och tror att Sverige ligger på. Här kommer några anledningar till att Sverige för tillfället inte är särskilt bra (eller underhållande)

1. Osynkad backlinje. Nu idag så blev det två byten. Per Nilsson in på mittbacken istället för Olsson (inte så mycket att säga om) och Pierre Bengtsson in på vänsterbacken (där byter vi ju nästan alltid..). Oavsett kombination, och ja det har varit många, så känns backlinjen ofta uppstressad, osäkra när de rusar framåt och det sker ofta misstag helt utan anledning.
2. Osäkra mittfältare. Precis som i backlinjen är det mycket förändringar. Nu har väl Larsson och Kacaniclic spelat till sig ytterplatserna och det är bra. Hoppas bara att de får viktigare roller i sina klubblag till hösten, annars har vi ett stort ? där också. På innermittfältet så misslyckas Elm gång på gång, Källström verkar aldrig lyfta helt, och har tydligen haft en del strul i klubblaget också, Svensson agerar bara inhoppare och Wernblom verkar vara helt i frysboxen. Ekdahl såg ju bra ut idag men motståndet var väl sådär så det är svårt att dra för stora växlar av det.
3. Anfallare ur form. Tur att vi har Mr. Z, annars så skulle det inte bli så mycket av framåt. Elmander har knappt spelat på hela våren, Toivonen har också haft problem i Holland och sätter ingenting trots mycket chanser. I övrigt har vi tydligen ingen som ens är aktuell om man tyder Hamrén rätt. Hoppas Hoppas att Guidetti blir frisk, Berg, Rosenberg eller nån annan får ett ryck och kommer tillbaks i gammalt gott slag. Vi behöver bredd bland anfallarna och vi behöver folk i form.
4. Hamréns bristande taktik. Det lät ju så bra när han skulle ta över. Sverige skulle spela offensivt och alla skulle visa "shining". Det har väl inte blivit mycket av det. Istället ser vi oftast ett ängsligt landslag som inte riktigt vet hur de ska agera och ofta blir det luckor bakåt och då vågar inte de offensiva spela ut. Nej Hamrén, du kanske borde spola Allbäck och ta in nån med lite mer taktiskt kunnande.
5. Den "nya" generationen. Dom håller inte de nya. Det är mycket snack om att vi måste ge de yngre chansen men de allra flesta är inte tillräckligt bra. 2009 var Sverige sjukt nära final i U21-EM och det skulle vara det nya Sverige men väldigt få av dessa har lyckats och vi har det vi har.

Ja det blev ett långt inlägg idag, hoppas att det var ok att läsa ändå..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar