Summa sidvisningar

2011-11-19

Äntligen

Så himla kul, nu är äntligen vintersportsäsongen igång. Alpina världscupen tjuvstartade visserligen för typ en månad sen men det är nu det börjar på riktigt. Idag så började längdvärldscupen och de svenska gjorde utmärkt ifrån sig.
För mig är detta den bästa sportperioden på året. Varje helg är det något att se fram emot (även om det säkert blir mindre kollande än jag har tänkt..). Jag skulle kunna skriva en hel uppsats om detta men det får vänta till gör startar min nya blogg med lite mer utrymme för sånt. Istället så ska jag idag ranka de fem sakerna som jag ser mest fram emot denna vinter.. Här kommer listan:

1. Tour de ski. Ligger helt rätt tidsmässigt då det är ganska tomt på stora sportarrangemang runt nyår. Spännande upplägg med olika distanser och stilar som gör att många åkare har chansen. Sista uppförsbacken på avslutningssträckan har fått en del kritik men det är ju sån liten del av hela tävlingen så det avgörs ju inte då. Björgen och Cologna är mina favoriter så här en dryg månad innan det kör igång.
2. Herrarnas slalom. Svenskarna gjorde en grym fjolårssäsong och det finns ingen anledning till att tro att det ska bli sämre i år. Byggmark känns som en potentiell cupvinnare om han står på benen. Myhrer kanske också. Bäck, Hargin och Larssin kan också vara på pallen om det klaffar.
3. Helena Jonssons sista (?) säsong. Skidskyttedrottningen har aviserat att det kan bli sista säsongen. Ska bli spännande att se hur det går. Hon har, efter misslyckandet i OS 2010, varit bra men inte så enastående som det var innan. Skulle vara kul om hon fick till en sån säsong som Magda hade 2002 eller när det var när hon vann typ allt. Helena har verkligen kapacitet till det.
4. Anjas fartsatsning. Ska bli mycket intressant att se hur hon lyckas nu när hon ska specialisera sig lite mer. Hon får nog svårt att utmana Vonn och Riesch men hon borde definitivt kunna utöka antalet pallplatser under årets säsong. Hoppas hon också bestämmer sig för att köra på till minst 2013 så hon har chansen att bli den med flest medaljer någonsin.
5. Sprintcupen. Denna tidigare hatade gren som nu de senaste fem åren blivit så oerhört populärt. Formatet är perfekt för TV och spänningen är oftast hög. Sen är det alltid härligt att se, framförallt Emil Jönsson, knäppa norrmännen på näsan.

Detta ämne kommer jag säkert att återkomma med under vintern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar