Summa sidvisningar

2011-11-26

E-type

Kvällens avsnitt av Så mycket bättre var nog det bästa hittills. E-type var som vanligt en rolig prick och de andra artisterna bjöd på flera bra versioner av hans hits. Man skulle ju kunna tro att jag skulle göra en lista med hans bästa låtar idag men det känns snudd på omöjligt då de är himlans lika, det skulle liksom inte bli trovärdigt, men måste jag välja ut en så får det ändå bli Will I see you again från första skivan. De som slog mig är att texterna till hans låtar är såpass bra och faktiskt har en mening. Man tänker ju inte riktigt på det när man lyssnar på musiken i hans egen tappning men när andra gör låtarna och man faktiskt hör textraderna så låter det ganska vettigt. Hur som helst.. dagens lista ska alltså inte handla om E-type utan om den musikgenren som han representerar, Eurodance som det enligt Wikipedia ska kallas. 90-talets stora plåga som gjorde att dansgolven fylldes av folk. Främsta kännetecknet är, förutom starka refränger, en manlig rappare och en kvinnlig refrängsångerska. Listan idag är fem grupper från den eran som var riktigt bra..

1. 2 Unlimited. Med hits som No limit och The real thing
2. Culture Beat. Går inte att komma ifrån. Mr. Vain var en grym danslåt. Brukar fortfarande lyssna på den när jag springer-
3. Snap. Var tidiga genren. Kom redan i början på 90-talet med hits som The power och rythm is a dancer.
4. Basic Element. Den svenska supergruppen med hits som The promise man och This must be a dream.
5. Maxx. Konstigt stavning var inne under den perioden. Flexx fanns väl också. Maxx stora succé var iaf låten No more I can´t stand it.

Denna era försvann väl helt (förutom E-type då) i slutet på 90-talet..Saknad av många..

Ny lista när jag får tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar