Summa sidvisningar

2013-07-15

dopning

Dagens ämne blir ganska självklart dagen efter de svarta rubrikerna då flera stora sprinters åkte fast för doping, däribland två av de allra största fixstjärnorna, Gay och Powell. Det är givetvis trist och beklagligt men inte alls oväntat. Jo kanske att de var just dessa två herrar som åkte dit men inte att det kommer nya fall. Det verkar liksom som om det aldrig tar slut. Frågan är vad som bandet om och när Usain Bolt avslöjas som fuskare, kommer man då någonsin kunna lita på en vinnare. Har läst en del kommentarer idag och en del vill släppa dopingen fri. Det tycker jag är en synnerligen dålig idé. Både farligt och helt snett. Ska man tjäna miljoner på att fuska, nej tack. Alla som dopar sig borde få minst fyrs års avstängning och återbetalning av alla inkomster från de senaste typ tre åren. Då kanske man skulle kunna få bukt på fuskandet. Dagens lista handlar så klart om andra fuskande sprinters.
1. Ben Johnson. Det första stora fallet. Åkte fast med dunder och brak under OS 1988. Säger efteråt att han inte ångrar sig eftersom alla gjorde likadant.
2. Katrin Krabbe. Ett äldre fall som kanske glömts bort. Blev det nya enade Tysklands hjälte då hon(ung, snygg, duktig, från forna DDR) vann dubbla guld både i EM-90 och VM-91. Åkte sen fast för doping året efter och då försvann hyllningarna snabbt.
3. Linford Christie. Här gick man väl bara och väntade på att han skulle åka fast. Var en bra sprinter under många år utan att vinna titlar, sen helt plötsligt vid ganska hög ålder så började titlarna ramla in. Han åkte aldrig fast i samband med nåt av gulden men eftersom han åkte fast så finns ju misstankarna där.
4. Marion Jones. Den största överraskningen för mig på denna lista. Hon såg alltid så glad ut vid alla segrar och verkade så otroligt trevlig. Men det visade sig att alla hennes VM och OS-guld var fusk. Hon är den som kanske drabbats hårdast då hon hamnade bakom galler för att höga ljugit i amerikanska domstolen.
5. Justin Gatlin. En av få som blivit avstängd och sen kommit tillbaka. Åkte dit 2006 men var tillbaka 2012 och tog medaljer i London-OS. Inte så poppis.

Det var dagens osmickrande lista. Nya tag imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar