Summa sidvisningar

2013-07-30

simning

Hade ett inlägg klart om simning igår men explorer krånglade jag fick byta till chrome och det funkar bättre. Lite tur var det att inlägget inte kom ut då det var ganska likt det jag skrev om för två år sen då det var VM i simning sist. Då blev Therese Alshammar enda svenska medaljör. Hon är ju inte med nu då hon just har fått barn. Annars så har det i alla tider varit tunt med svenska stora framgångar i VM. Många ser Sverige som en stormakt men de allra största framgångarna har kommit i kortbanemästerskapen och i EM. I stora VM och förstås även i OS så tar de störra länderna som USA, Australien och Kina över. Här kommer ett litet axplock över de  få svenska VM-gulden..

1. Therese Alshammar. Hon är en av få som verkligen har lyckats. Har två guld, fem silver och ett brons från 2001 och framåt på 50 meter fjäril och frisim.
2. Lars Frölander. Har två guld och även fem ytterligare medaljer i VM-sammanhang från 1994 och framåt.
3. Sarah Sjöström. I och med gårdagens guld så har hon två och det räcker för att komma högt upp på listan. Eftersom hon är så ung så dröjer det nog inte länge förrän hon är etta på denna lista.
4. Gunnar Larsson. Tog guld 1973 på favoritdistansen 200 meter medley.
Sen har vi inga fler världsmästare individuellt så det visar verkligen hur svårt det är att ta simmedaljer på högsta nivån.

Tack för idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar