Summa sidvisningar

2013-07-12

fotbollstjejerna

Oj vilka rubriker det blev efter em-premiären för fotbollsdamerna. Dels för det oavgjorda resultatet som tydligen var missräkning men också för de mindre lyckade kommentarerna från en del idioter på Twitter. Har några inlägg om damfotboll på gång som jag tänkte lägga ut här under mästerskapet. Idag tänkte jag ranka de största framgångarna.
1. EM 1984. Den enda titeln som Sverige tagit. Konkurrensen var väl inte den bästa men guld är ändå det viktigaste. Pia Sundhage avgjorde finalen på straffar mot England.
2. VM 2003. Det stora genombrottet för landslaget med spelare som Moström, Ljungberg, Svensson, Nordlund osv. Sverige var nära nära  att snuva suveräna Tyskarna på guldet.
3. VM 2011. En bronsmedalj som var överraskande efter många misslyckanden i turneringarna innan. Sverige slog Frankrike i match om tredje plats efter stor dramatik.
4. VM 1991. Den första VM-turneringen någonsin. Höll väl kanske inte allra högsta nivå och bronset var väl ungefär vad som förväntades. Vi slog tyskarna i tredjeprismatchen. I gruppspelet slog vi Japan med 8-0, det säger lite om klassen i denna turneringen.
5. EM 2001. Den gyllene generationen fick aldrig nåt guld men det var nära flera gånger och här var det sjukt nära. Tyskarna väntade i finalen och det gick till förlängning och där var Sverige inte tillräckligt bra.

Det var allt för idag, bye bye!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar