Summa sidvisningar

2014-02-21

bilresa from hell

Ja dagens resa från Åkerö till Björklinge blev lätt top-5 värsta bilresor. När snön vräkte ner i morse så kunde man väl ana att det inte skulle bli nytt rekord (2.18 från i somras) men att det skulle ta fyra timmar, nej det hade jag inte räknat med. Här är ett litet axplock av det som hände på de 22  milen.
1. Oplogade vägar. i början så var det otroligt dåliga vägar, det blev bättre men....
2. Olycksstopp. Efter ca fyra mil så blev vi stoppade av räddningstjänsten då vägen mellan Bjursås och Falun var avstängd pga av en olycka så för att inte behöva åka tillbaka samma väg så blev det..
3. Skogskörning. I typ 15 kilometer körde vi och en karavan på 25 bilar på världens smalaste skogsväg. Nån gång så blev det möte. Då fick vi stanna och det skottades i dikeskanten för att vi skulle kunna mötas. När vi väl kom ut på stora vägen så var det inte safe för då hamnade vi bakom...
4. Plogbilen. Från Falun och en bra bit mot Gävle så låg vi bakom två plogbilar som tuffade på i lagom takt. Sådär kul men så kom vi förbi men då tröttnade ett visst litet barn.
5. Konrad. Efter en bagarväckning så trodde man att han skulle slockna i bilen men så blev det inte. Istället så var han skittjurig och allmänt bökig. Det underlättade inte att båda plattorna dog och DVD:n krånglade..

Ja men hem kom vi och nu är allt uppackat och det är sjukt skönt att sitta i sin egen soffa!

1 kommentar:

  1. Oh, vilken mardrömsresa! Jätteskönt att ni är hemma igen.
    Ja, vi råkade ut för snön också - i delar av Vasaloppsspåret.Nästintill omöjligt att åka och jag klev av efter en dryg mil. Denna tog mer än två timmar i det urusla "väglaget". Så blev det denna gång men det blev att bra träningspass med dessa timmar.

    SvaraRadera