Summa sidvisningar

2014-02-13

Förlåt Kalla

Jag vet inte hur många gånger som jag har dissat Charlotte Kalla, både här på bloggen 0och i verkliga livet. Eller det kanske egentligen inte är henne jag har dissat utan de som har trott att hon är en gjuten medaljör på mästerskap och en som ska ligga i topp i världscupen. Sanningen är att innan denna säsong så hade hon inte vunnit någonting på många år och bara ett fåtal gånger varit på prispallen men i år har något hänt. allt har klickat och hon har varit med på alla olika distanser och i alla olika stilar och det samtidigt som konkurrenterna har varit lite sämre har gjort att hon är där alla trodde att hon var, om ni fattar.. Och nu i OS, medalj på två individuella sträckor där hon inte varit i närheten av framgångar tidigare, 15 km. skiathlon och 10 km klassisk. Skitkul och verkligen överraskande. Nu är ju också 30 km. fritt kvar och där är hon nu plötsligt en av favoriterna. Med två stafetter kvar också så kan det bli ett riktigt medaljregn..
Men bara dessa två medaljer gör henne lite unik faktiskt. Det är inte så ofta någon svensk tar två individuella OS-medaljer i samma spel. Här kommer några andra som gjort det!

1. Johan Olsson 2010. Glöms lätt bort i Hellner/stafett-hysterin från detta OS men Johan Olsson var faktiskt trea i både femillen och i skiathlonloppet.
2. Anna-Carin Olofsson 2006. I det otroligt lyckosamma Turin-OS:et blev det guld i masstarten och silver på sprinten för skidskytten.
3. Anja Pärson 2006. Hon nöjde sig inte med två utan tog tre medaljer, ett guld och två brons.
4. Tomas Gustafsson 1988. Skridskokungen vann båda långdistanserna 5000 och 10000 meter i Calgary.
5. Gunde Svan 1984. Precis som Anja tog Gunde tre medaljer i Sarajevo. Guld på 15 km, brons på tremilen och ett silver på 50 kilometer.

Det var de fem senaste som jag kunde komma på, tror inte jag har missat nån!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar