Summa sidvisningar

2011-10-07

Fredag

Det är något nästan mytiskt över fredagar, den sista dagen i arbetsveckan. Jag har alltid rankat den som veckans bästa dag. Just för att det känns som om man har så mycket att se fram emot, en hel helg fullt med möjligheter. Oftast så blir det ju lite småtråkigt ändå men det är själva känslan som räknas.

Fredagstraditioner är viktigt för mig. Jag har haft många såna olika genom åren. Ett tag så var det alltid Wermlands som gällde, ett tag hade vi alltid träningar med damlaget, under en period så lirade vi alltid bandy på Studan på fredagseftermiddagen. Numera är traditionen typ hem och städa, leka med Sigrid, äta, kolla på TV en kort stund och sen sova...

Ok, över till listan.. Topp 5, varför fredagar är (känns) så bra.

1. Glatt på jobbet. Det känns som om alla är mycket gladare på fredagar. Min gamla kollega Ola Magnusson hade en grej under några år när han alltid kom in och ropade fffrrreeeeddaaggg i personalrummet på fredagmorgonen. Den stämningen gör att det är lättare att gå till jobbet.
2. Förväntningarna. Bara själva känslan att man har två dagar framför sig med skön ledighet hemma.
3. Kort dag. Som lärare med 25 timmars arbetsplatsförlagd tid så försöker- man alltid lägga lite kortare dag på fredagar vilket är otroligt skönt. Det förlänger helgen med några timmar och det är superskönt.
4. Fredagsmiddagen/fredagsölen. Skönt att kunna äta middag och dricka ett glas vin eller en öl och känna att det är lite lugn och ro.
5. Soffan. Även om barnen oftast vaknar lika tidigt på helgen så är det skönt att dröja sig kvar i soffan lite längre på fredagskvällen och inte behöva känna att man måste vara i säng till 10 så dagen efter inte ska bli ett helvete.

Ny lista när jag hinner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar