Summa sidvisningar

2013-05-08

Antagonister

Sverige mot Norge i hockey känns väl sådär hett. Sverige har ju alltid varit så mycket bättre än vårat västra grannland i denna sport och det var ju inte förrän VM utökades till 16 lag som baggarna fick chansen att vara med och leka mot oss svenskar. Nej vi har ju andra motståndare i hocley och andra sporter som känns betydligt hetare och som gör att intresset stiger och här ska jag lista det..

1. Skidåkning, Norge. I längdskidor så finns det ju inget land som man hellre vill att Sverige ska vinna mot än Norge. Allra helst så vill man att de svenska ska knäppa de kaxiga norrmännen rejält och framförallt där de ser sig som överlägsna (stafetten, femmilen etc)
2. Hockey, Ryssland. I hockeyn så finns det ju många länder som känns lite "extra" att slå men ryssarna eller gamla Sovjet är et ju alltid nåt extra med. Man minns ju med skräckblandad förtjusning matcherna fram till 1986 då Sverige var glada om det inte blev tvåsiffrigt. Sen försvann mycket av respekten och nu så är det ju oftast jämnt lagen emellan.
3. Friidrott, Finland, Här handlar det ju enbart om finnkampen men just den kampen, tävlingen är ju så speciell så den måste med på listan. Även om resultaten, med få undantag, är genomusla så är det ändå nåt speciellt med denna lagtävling.
4. Tennis, Tyskland, Ett minne från det glada 80-talet när Sverige var världsledande i en av världens största sporter och Tyskland var den främsta utmanaren, speciellt då genom Boris Becker. Vilka dueller det var, både i Davis Cup men även i de stora Grand Slam turneringarna. Att se en svensk slå någon av tyskarna var en höjdare.
5. Fotboll, Danmark. Av någon anledning så har vi svenskar alltid tagot de danska landslaget till våra hjärtan medan danskarna hatar oss. Därför så får denna vara med på femte plats. Det är alltid skönt att slå dem och när de slog oss så vi missade VM i Sydafrika så kändes det riktigt surt.

Det var allt för idag. Nu inleds födelsedagsfesthelgen. Undra om jag överlever..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar