Summa sidvisningar

2013-05-19

VM-hjältar

Tänk att två tvillingar från Ö-vik kan betyda så mycket. Utan The Sedins så var Sverige ett ganska mediokert lag där både offensiv och defensiv sviktade men med dessa på plan så förvandlades Sverige till ett guldlag. Underbart! Sedinarna är långt ifrån de första svenska VM-hjältarna. Här kommer ett gäng andra!
1.       Nisse Nilsson. DubbelNisse gjorde det klassiska ”Den glider in i måååååål”-målet i VM 1962 när vi tog vårt andra VM-guld i historien.
2.       Pecka Lindmark. En av våra största målvakter var en av många hjältar i Wien-VM 1987. Lindmark var lysande i denna turnering och med hjälp av hans spel så kunde spelare som Loob, Sandström och Gustafsson briljera framåt.
3.       Jonas Bergqvist. Ja ja jag är lite färgad men #18 har tre VM-guld på sin meritlista och han var oftast som bäst när det gällde som mest i de viktiga matcherna.
4.       Jörgen Jönsson. Vår meste landslagsspelare vann hela nio VM-medaljer och två guld. Är också vår bästa poängplockare i VM-sammanhang.
5.       Mats Sundin. Sudden har flera gånger vunnit poängligan i VM. Både 1991 och 1992 så kom han hem till VM direkt från NHL och vann guld åt Sverige. 1998 skrev han definitivt in sig i historieböckerna när han återigen kom hem efter ett misslyckade i först OS och sen NHL  och tog sitt och Sveriges tredje VM-guld på 90-talet.
Ja det finns många många fler som kunder varit med på denna lista men så här fick det bli idag. Gonatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar