Summa sidvisningar

2013-05-14

Eurovision

Idag så var det den första semifinalen inför den stora Eurovisionen på lördag. Eftersom Loreen vann förra året så är det ju Sverige och Malmö som får stå för hela spektaklet i år (om nu någon skulle ha missat det). Det är ju inte första gången detta evenemang hålls i Sverige och här kommer lite kort om de tidigare gångerna..

1. 1975. ABBA tog den svenska premiärvinsten året innan vilket ledde festivalen till Stockholm. Lasse Berghagen sjöng Jennie Jennie och kom åtta. Holland vann.
2. 1985. Herrys vann året innan och Scandinavium stod som värd med Lill Lindfors som populär programledare. Kicki Danielsson stod för en stark hemmainsats och kom trea med Bra vibrationer. Vi svenskar kunde trots det få segerfira lite då norska bobbysocks, med svenska Elisabeth Andreasson vann.
3. 1992. Efter Carolas seger så skulle Christer Björkman leda Sverige till en ny vinst. Det gick sådär. I Malmö så lyckades han komma näst sist, bara Finland var sämre. Linda Martin vann med en klassisk Johnny Logan-ballad, Why me.
4. 2000. Charlotte Nilsson-Perelli hade lyckats se till att Sverige fick inleda Milleniet som arrangörer. Superusla låten Fly on the wings of love med supertöntiga Olsen Brothers vann och Rogare Pontare dansade indiandans och tog en fullt godkänd sjunde plats.
5. 2013 I år är det Robin Stjernbergs att försvara den svenska äran på hemmaplan. Jag tycker att hans låt är en av de sämsta svenska vinnarlåtarna på länge så vi får se hur det går. På lördag är det dags!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar