Summa sidvisningar

2013-12-19

SHL

Den stora hockeysnackisen den senaste veckan var såklart förslaget från SHL att det ska bli en ny ordning med ett tuffare system för de som vill gå upp och mer säkerhet för lagen i ligan. Ja nu när Leksand äntligen är uppe så kan vi väl stänga högsta serien för evigt och utöka bidraget till de klubbar som har haft det lite kärvt de sista åren. Nä skämt åsido, självklart så ska det vara en sportslig rättvisa och alla lag ska ha samma chans att avancera i seriesystemet, pengar ska inte spela någon roll. MEN, jag är betydligt mer positivare till det förslag som SHL lagt fram än många andra supportrar och jag ska nu lista några ändringar som jag skulle vilja se i den svenska hockeyn.

1. Fler lag i högsta serien. Minst 14, gärna 16 lag. Det finns det utrymme för, både sportsligt och ekonomiskt. Med 16 lag och alla möts 4 gånger så blir det 60 matcher. Om man minskar slutspelsmatcherna till bäst av fem så skulle det bli ungefär lika många matcher som nu.
2. Regionserier. Eller så gör man mer regionsbaserat att man mäter de närmsta lagen fler gånger. Leksand skulle då kunna hamna i en serie med t.ex. Brynäs, Örebro, Västerås och Mora (med en utökad serie)
3. Mer säkerhet. Nej jag vill inte ha att SHL-lagen är helt fredade men det är för mycket slumpen som avgör. Kolla på djurgården för två år sen. Först nära slutspel, sen ändå nedflyttning en månad senare, det är för lite som skiljer succén från fiaskot och då vågar inte klubbarna satsa ordentligt på de unga utan värvar hellre nån gammal slovak.
4. Lönetak. har alltid gillat USA-systemet med lönetak i klubbarna. Då kan lagen välja att lägga mycket på en snubbe eller lägga upp det mer jämnt. Nu är det för mycket som skiljer de rika från de fattiga. När vi ändå är inne på USA så gillar jag även draftsystemet som gör att det kan svänga snabbt i fråga om vilka klubbar som lyckas bra.
5. Kör slutspel i allsvenskan. Varför inte köra ett slutspel i andradivisionen också. Skulle garanterat höja spänningen och publikintäkterna och göra det mycket mer intressant!

det var lite idéer från mig. tack och gonatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar