Summa sidvisningar

2013-12-15

Vintersäsongen så far

Alla vintersporter är nu i full gång och även om det är långt kvar till OS och mycket kan hända med form och skador så finns det en hel del intressant som hänt än så länge. Jag tänkte idag ranka fem positiva svenska besked som gör att man kan se fram emot OS-tävlingarna med tillförsikt.

1. Jessica Lindell-Vikarby. Har tidigare varit bäst i fartgrenarna men började förra säsongen röra sig lite i storslalom och i år har hon helt plötsligt slagit till med två pallplatser varav en seger. Ett klart OS-hopp.
2. Kajsa Kling. Vilken jävla skräll att hon har slagit igenom i år. Förra året var hon knappt top-30 en enda gång. Nu har hon helt plötsligt varit på pallen i super G och top-10 i störtlopp och storslalom. Trots ganska många (misslyckade) år i världscupen så är hon ung (24 tror jag) så här finns det mycket mer att ta av.
3. Charlotte Kalla. Jag har dissat henne rätt mycket och inte alls trott på henne i år.  Hon har verkligen bevisat motsatsen och börjat riktigt bra. Trots tuffast möjliga konkurrens och att flera lopp har gått i discipliner som inte ska passa henne så har hon varit på pallen flera gånger redan. Hoppas att hon kan bevara formen till OS.
4. Fredrik Lindström. I stort en svag start av skidskyttarna men Lindström har visat några gånger att han har medaljchans i OS både individuellt och i stafetten. Han måste höja skyttet nåt litet snäpp, gör han det så är han ständigt på pallen.
5. Hargin, Larsson och de andra slalomgubbarna. Byggmark skadad och Myhrer inte på topp än så har de andra gubbarna klivit fram. Mattias Hargin var tvåa i helgen, Markus Larsson som är snart 35 åker bättre än  på många år och doldisen Anton Lahdenperä som inte fått åka ett andra åk på flera säsonger har nu två bra placeringar och kan hota om en OS-plats.

Sen finns det ett gäng som inte alls fått till det, men det kanske jag får återkomma till senare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar