Summa sidvisningar

2011-12-10

Frågesport

Klassiska fredagar med På spåret, finns det nåt bättre. Att få glänsa framför TV:n när man klarar av resan långt innan de tävlande.. Frågesport på TV när det är som bäst.
Idag tänkte jag helt enkelt ranka de bästa frågesportprogrammen som sänts på svensk TV (som jag har sett är det kanske bäst att tillägga..)

1. På spåret. Upplägget gör hela programmet. Tre resmål i olika delar av världen och sen frågor på det (för er som missat det ;) Från början bara tågresor inom Sverige men det har utökats mer och mer för att resmålen inte ska ta slut. Programmet tog ny fart när Luuk/Lindström tog över efter Oldsberg/Hellberg.
2. Jeopardy. Långkörare i Sverige med Magnus Härenstam och än värre i USA med Alex Trebek som varit programledare i nästan 30 år. Spännnade då det aldrig är avgjort förrän sista finalfrågan
3. Vem vill bli miljonär. Den ursprungliga programmet med Bengt Magnusson är det som gäller, inte den skiten som går nu med massa postkodsdravvel. Dom hinner ju knappt med några frågor på den halvtimme de sänder.
4. Kvitt eller dubbelt. Denna programidé borde återkomma i TV-tablån tycker jag. En person får ett visst anatal frågor om sitt specialämne och får om han/hon klarat frågorna välja en fortsättning därav namnet. Hade under en säsong det krångliga namnet 48000 kronorsfrågan. Gick senaste för 5-6 år sen som en barnvariant.
5. Vem vet mest. En nutida succé. Kul med snabba frågor och svar om precis vad som helst. Kul också att deltagarna får bestämma vem som ska svara för att "sätta dit" varandra..

Ny listor kommer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar