Summa sidvisningar

2011-12-25

Julfimer

Dagens lista blir ingen direkt surprise så här i juletider. Tänkte nämligen idag ranka de bästa julfilmerna. Det finns många sådana listor på nätet och på min lista finns väl inga riktiga skrällar men det känns ändå som en lista som måste göras.. Man kan ju dela in julfilmer i olika kategorier. Dels de uppenbara filmerna som handlar om något extremt juligt (oftast tomten då) som "Nu är det jul igen" med Tim Allen som ofrivillig tomte. Sen finns det de filmer som har ett väldigt juligt innehåll typ "Home alone" och sen finns det ju de filmer som egentligen bara utspelar sig under julen och inte egentligen ar så mycket med högtiden att göra typ Die hard. På denna lista får alla kategorier plats, det skulle bli för bökigt annars.. Här kommer listan..

1. Die Hard. Ville egentligen ha med både ettan och tvåan men det skulle bli lite tjatigt så jag tar med denna fullspäckade action som ett perfekt exempel på en film som funkar utan jättemycket julinslag-
2. Home alone. Även här skulle ettan och tvåan kunna vara med men den första är lite bättre. En helt enkelt skitrolig komedi med tydligt jultema.
3. Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton. Var lite osäker på om jag skulle ta med denna på listan men efter att ha kollat igår för första gången på typ fem år så måste den med trots att den bara är 25 minuter och trots att den är tecknad. Så otroligt många roliga kommentarer och själva storyn är ju också lysande. Hatten av för Tage Danielsson som gjorde denna film nån gång i mitten på 70-talet.
4. Ett päron till farsa firar jul. Chevy Chase har väl aldrig varit nån favorit men i denna julfilm som måste visats 127 gånger på svensk TV är an ju skitrolig.
5. Scrooged. En av de otaliga versionerna av Dickens "En julsaga". Bill Murray är bra i denna film och eftersom originalet är så otroligt känt så får den vara med på listan.

Förhoppningsvis en ny lista imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar