Summa sidvisningar

2013-10-03

Matprogram

Det finns inget som sänds så mycket på TV som matprogram. Bara nu idag onsdag så går  Niklas mat, Kockarnas kamp, Masterchef och Hela Sverige bakar. Alltså jag gillar matprogram och kollar på en hel del av dem om tid finns men lite variation skulle inte skada. Inredningsprogram är ju också en sån grej som det finns mycket av men det är faktiskt inte ens i närheten av att vara lika många sådana program. Här är en lista till alla tv-chefer som vill förnya sig lite och få in lite nytt spännande.

1. Diskussionsprogram om sport. I många andra länder är detta är stående inslag. I Sverige har vi gjort några misslyckade försök (sportsnack?). Man slänger bra gäster som kan snacka och sen diskuterar man sport i olika former och vrider och vänder på olika sätt. Inga livebilder utan bara diskussioner.
2. Musikdokumentärer. Jag kom inte ihåg vad det hette som gick på SVT för nåt år sen när olika svenska artister hade ett program var där de fick presentera sin musik. Mer sånt borde finnas med i TV-tablån. Alla musikprogram behöver inte vara talangtävlingar eller coverframträdanden.
3. Äventyrsprogram. Ja jag vet att det finns ett gäng såna. Men de går på discovery eller national geographic. Borde man inte kunna göra nåt svenskproducerat om några coola äventyrare som åker på galna uppdrag runt om i världen.
4. Resemagasin. Varför försvann både packat och klart och När&Fjärran. ja det kanske var lite dyra program men det var bra program som ofta visade roliga och varierade resmål. Synd att de försvann.
5. Filmprogram. inte för att jag är nån stor biobesökare men jag tycker att det är kul att hänga med och förr fanns ju flera att välja på.

Det var allt för idag. tack och gonatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar