Summa sidvisningar

2013-10-06

Partiledardebatt

Har följt och följer kvällens debatt med stort intresse. det är inte ofta som alla möts så här långt innan valet. Det har varit en bra debatt tycker jag och de flesta har fått fram iaf något intressant. Här är några reflektioner.
1. Blocken är inte överens. De två regeringsalternativen visar på flera punkter att de inte håller med varandra inom blocken. Det är sunt och intressant.
2. De små partierna har det tufft. KD, som inte står ut kraftigt i någon fråga (iaf inte av dem som diskuteras idag) har vårt att komma till tals och man får liksom ingen bild av vad de tycker.
3. SD har få rätt. De gånger Åkesson kommer till tals så handlar de om att det är invandrarnas fel ochs en blir han påhoppad av de andra. Det kan inte vara lätt att vara partiledare för dem.
4. Beskyllningar. Fast man har varit med och tagit vissa beslut (friskolor bl.a.)så skyller man snabbt ifrån sig att det är motståndarnas fel.
5. spännande år. Det kommer att bli ett otroligt spännande år fram till valet. S med följe har en klar ledning men de kan nog inte luta sig tillbaka utan det kommer att bli ett jämnt race!

tack för idag, gonatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar