Summa sidvisningar

2011-07-26

Dåliga uppföljare

För att vara ganska ointresserad av film så har det varit förvånansvärt många filmlistor på denna blogg, och så även idag. Sitter och småkollar lite på Snuten i Hollywood III och, precis som förra gången jag slökollade på den, så blir jag förundrad hur de kan göra en så dålig film efter två ganska så underhållande filmer i denna serie. Dagens lista kommer alltså att handla om dåliga uppföljare..

1. Speed 2. Den första filmen var supercool. Dennis Hopper var helt gryn som boven och dramaturgin var lysande. Tvåan som utspelade sig på en båt med Sandra Bullock, som enda stjärnan kvar från första filmen, var enastående usel.
2. Home Alone 3. De två första filmerna är roliga komedier med Macaulay Culkin i högform. Han blev väl för gammal sen och film nummer tre är helt genomusel.
3. T3. De två första filmerna i serien är oöverträffade vad det gäller häftig action och coola specialaffekter. Trean är krånglig, effekterna imponerar inte alls. Man blir helt enkelt bara besviken.
4. Jurrasic Park 3. Första filmen var en riktog höjdare. Vilken otrolig grej det var när man första gången såg hur välgjorda  dinosaurierna var. Tvåan var en värdig uppföljare. Trean var usel. Det kändes nästan som en skräckfilm och charmen som tidigare funnits var helt borta.
5. Batman& Robin. Film nummer fyra i serien. De två första får högt betyg av mig, trean  (Batman forever) kommer undan med godkänt men sen så blev det pannkaka av alltihopa. George Clooney lyckades på något sätt klara sig helskinnad ur detta fiasko men han ångrar säkert att han drog på sig trikåerna för denna film..

Ny lista imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar