Summa sidvisningar

2011-07-30

Track&Field #2

Det blev lite slökollande på DN-galan idag mellan allt vanligt kvällsjobb med disk och tvätt och allt annat sånt trist. Det är uppenbart att det är inte ser så just ut för svensk del. Inte en enda bra prestation av de svenskar som var med (iofs ganska få). Ja ja det vänder väl nån gång även om det nog aldrig kommer att bli samma svensksuccé som det var från 2000 fram till typ 2007. Nu till dagens lista då jag ska ranka mina internationell damfavoriter genom tiderna..
1. Stefka Kostadinova. VR i höjdhopp 1987. Hoppade otroligt elegant och var helt överlägsen under några år.
2. Heike Dreschler. DDR-produkt vilket gör att man blir lite misstänksam.. Måste ändå med på listan för vilken oerhörd karriär hon hade, framförallt som längdhoppare. Tog guld i VM 83 i Helsingfors och OS-guld i Sidney 2000 alltså 17 år senare, sjukt imponerande!
3. Cathy Freeman. Otroligt elegant 400 meterslöpare från Australien som tog ett bejublat guld i hemmaspelen 2000.
4. Trine Hattestad. Norska spjutkastaren som också hon vann i Sydney. Måste vara den gladaste friidrottaren som tävlat i spjut där de flesta brukar vara riktiga stenasikten. Sågs alltid med ett leende på läpparna.
5. Marion Jones. Hmm, kändes svårt att ha med henne på listan efter allt som hon avslöjat om doping, men hon måste vara med här ändå för jag gillade henne verkligen under de år hon höll på. Alltid glad och positiv och verkade trivas så otroligt bra på banan.

Ny lista imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar