Summa sidvisningar

2011-07-28

Track&Field

Imorgon är det dags för DN-galan, en av de stora höjdpunkterna under året för oss friidrottsälskare. Tyvärr så är det ju ett riktigt uselt år för de svenska, några svenska framgångar imorgon kan man ju knappast räkna med, och i VM så får vi nog vara nöjda med om det blir en eller annan femteplats, typ tillbaks till hur det var i början på 90-talet. Så eftersom det är så tunsått med bra svenskar för tillfället så passar det utmärkt att ranka mina internationella favoriter genom tiderna. Kommer säkert att glömma någon, så isf får jag uppdatera listan..

1. Haile Gebreselassie. Långdistansare från Etiopien som alltid levererade (eller fortfarande gör). När han var som bäst gjorde han helt otroliga lopp både på 5000 och 10000 meter. Krossade vid något tillfälle världsrekordet på milen med nästan tio sekunder.
2. Michael Johnson. Om han var dopad kommer vi nog aldrig få reda på men hans 200 meter vid OS i Atlanta är ett av mina bästa idrottsminnen alla kategorier. Vilket sjukt lopp han gjorde då. Var alltid som bäst när det gällde mest.
3. Moses Kiptanui. Den elegante hinderlöparen från Kenya som var först under 8 minuter på 3000 meter hinder och ledde den Kenyanska heldominansen i denna gren.
4. Edwin Moses. Dominerade 400 meter häck under många år och hade världsrekordet i typ 15 år. Var ett tag obesegrad i 122 lopp eller nåt liknande. Hade ett snyggt skägg vilket kanske inte är så vanligt inom friidrotten..
5. Jonathan Edwards. Slog ett helt otroligt världsrekord i VM 1995. Trestegshopparen flög först hela 18.16 och slog världsrekord med 18 centimeter, sen förbättrade han sitt eget rekord till 18.29 i samma tävling, helt sjukt. Vid sidan om verkade han vara en otroligt sympatisk person så han måste definitivt platsa på listan.

Ja jag vet, inga tjejer på listan. Det blir en egen lista en annan dag!

2 kommentarer:

  1. Martti Vainio, Carl Lewis, Zola Budd, Ovett, Coe, Abebe Bikila, Mögenburg, Thränardt och Powell

    SvaraRadera
  2. Ja nån av höjdhopparna borde kanske varit med. Även Coe eller Ovett, men alla får ju inte plats. Vainio var väl dunderdopad?

    SvaraRadera