Summa sidvisningar

2013-08-18

Friidrotts-VM, sammanfattning

Ja det visade sig att jag inte hade nån vidare koll på friidrotten, mina svensktips var ganska så usla så jag tänkte inte ens gå igenom dem. Däremot tänkte jag ranka de fem svenskar som jag tyckte gjorde bäst ifrån sig!

1. Abebe Aragawi. Det kommer kanske ta något år innan man riktigt tar till sig och glädjer sig till 100% av hennes segrar. Oavsett så gjorde hon det sjukt imponerade. Lekte sig genom försök och semifinal och dominerade finalen helt och hållet.
2. Emma Green Tregaro. Stängde faktiskt av TV:n igår när hon klarade 1.93 med darr på ribban. Då kändes det som om det skulle bli en ganska dålig placering men sen så visade det sig att hennes 1.97 var en medaljhöjd. Synd bara att hon rev lite mycket på vägen upp. Var en bit ifrån att ta 2 meter men det kan nog komma nån gång senare i år.
3. Alhaji Jeng. Superkul att Alhaji fick till det, det var länge sen. Tog sig säkert till final och väl där slog han årsbästa med 5.65 och blev nia. Hoppas han kan få ett lyft av detta och kanske nå upp mot 5.80 höjder igen.
4. Erica Jarder. Vilken härlig tjej detta är. Satsat alltid järnet och verkar inte vara nöjd med att bara vara med. Gick till final men väl där fick hon inte riktigt till det. Vi har haft bra längdhoppare med Erica J. och Carro tidigare och det är härligt att traditionen fortsätter.
5. Kim Amb/Sofi Flink. Svenska spjutkastare på hög nivå har vi inte haft så mycket av den senaste 20-årsperioden så därför är det superkul att se dessa båda unga slå igenom. Hoppas att de får vara skadefria framöver så kan nog karriärerna bli riktigt bra!

Imorgon är eleverna tillbaka på skolan. Full fart mao! Gonatt!

2 kommentarer:

  1. Lycka Till med skolstarten, Mats!

    SvaraRadera
  2. Det var roligt att se på tävlingarna men usch och fy för reklamavbrotten!

    SvaraRadera