Summa sidvisningar

2013-08-06

Friidrotts-VM

Friidrott är ett av ämnen som jag har skrivit om ganska mycket sen jag startade bloggen, och nu är det dags för årets höjdpunkt, VM i Moskva så det kan säkert komma en del mer i detta ämne framöver. För er som slutade följa sporten runt 2007-2008 då de svenska framgångarna försvann lika snabbt som de kommit (typ) så finns det faktiskt en hel del svenska medaljchanser och en klar guldchans och här kommer en lista över de fem största namnen!

1. Abeba Aregawi. Världsetta på 1500 meter och skyhög favorit. Bara ett fall eller en usel taktik kan förhindra henne från att ta Sveriges första VM-guld sen 2007.
2. Michel Tornéus. Sämre form i år än förra året pga av skador men konkurrensen är inte stenhård i herrarnas längdhopp så kan Michel toppa formen så är han i slagläge för medalj.
3. Kim Amb. En spjutkastare i världseliten, det var ett tag sen. Den stora namnen är inte så skräckinjagande längre så Kim har absolut chans på en medalj om han kan hålla VM-nerverna i styr.
4. Emma Green Tregaro. Damernas höjd utan en Blanca Vlasic i överlägsen form så är höjdhoppet helt öppet. Emma har inte hoppat riktigt högt på nåt år nu men hon har fyra medaljer från internationella mästerkap så rutinen finns där.
5. Angelica Bengtsson. Det lossnar inte riktigt för stavhoppslöftet. Hon håller en hög nivå men för att ta medalj krävs att hon höjer sig ytterligare men kapaciteten finns där helt klart så får hon en fullträff så finns det en liten chans för medalj.

Tack för ikväll!

1 kommentar: