Summa sidvisningar

2012-12-03

Bragdguldet

Nu imorgon så utser Svenska Dagbladet årets bragdmedaljör. Det konstigaste med priset är att Svenska Dagbladet numera saknar en sportredaktion, mycket märkligt. Imorgon, när priset är utsett, så kommer jag säkert återkomma i ämnet men idag så tänkte jag lista några överaskande och kanske felaktiga vinnare..Jag tar dem i kronologisk ordning

1. 1969. Ove Kindvall. Ja det var ju såklart stort att han avgjorde en VM-kvalmatch mot Frankrike men hallå, en kvalmatch till ett mästerskap, det borde krävas mer för att få detta pris. Annars borde ju Andreas Andersson fått priset 2001 när han avgjorde mot Turkarna i det VM-kvalet, eller?
2. 1985  Patrik Sjöberg. Ja klart Patrik skulle vinna priset, men det var ju bara det att han vann det helt fel år. 1987 slog han världsrekord och vann VM-guld i grym konkurrens men det var alltså inte då han fick guldet utan två år tidigare när han tog EM-guld inomhus. Ok han slog europarekord utomhus också men ändå liten klent för att få medaljen.
3. 1986 Tomas Johansson. Ja han vann ju VM-guld i tyngsta brottarklassen och det var ju fint MEN han hade ju just blivit tävlingsklar efter sin dopingavstäningning och borde självklart inte varit aktuell för priset, men det var ju lite andra tider då..
4. 1988. Har inget emot Tomas Gustavsson som vann priset då. Han vann två OS-guld detta år och det är en av mina absoluta OS favoriter genom tiderna men detta år vann Mats Wilander tre av fyra GS-titlar i tennis och rankades som världsetta i världssporten tennis. Självklart skulle Wille har fått priset en andra gång(han fick det -82).
5. 2006. Den nyaste felaktiga missen. Anja Pärson vann detta år och hon är ju en av våra största genom tiderna och detta år så vann hon OS-guldet i slalom och tog ett par medaljer till men bragd nja jag vet inte, hon var väl en ganska stor favorit. Däremot fanns det andra som kunde fått priset detta år. Curlingdamerna som tog ett imponerande OS-guld, Björn Lind som blev en dubbel guldmedaljör i OS-spåren och såklart då våra hockeyhjältar som verkligen tog en bragdseger i OS-finalen mot finnarna.

I år hoppas jag på Lisa Nordén som gjorde ett bragdlopp i OS och förutom det vann VM-guls trots magsjuka natten innan loppet, det är en bragd det!

2 kommentarer:

  1. 1988 var ett riktigt grymt år. Edberg tog ju då dessutom den 4:e GS i Wimbledon och Wilander var dessutom den första svensk att ta US open.

    Tänk om alla svenska sportår vore som 88.

    Det måste för övrigt vara Lisa Nordén som får det i år.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker också att Lisa Nordén ska få priset.
    Intressant blogg i dag!

    SvaraRadera