Summa sidvisningar

2012-12-24

Julafton

Nu så är det snart slut på årets julaftonsfirandet. Alla i huset sover och jag ska njuta en kort stund av tystnaden och lugnet innan det är dags att ladda för ytterligare en intensiv dag med familjefirande. Dagens firande blev lite annorlunda då det blev föräldrafritt men barnen hade lika kul för det. Firandet på Julen skiljer sig rätt mycket från det jag hade innan barnen kom. Tänkte bara kort lista några stora skillnader.
1. Julklapparna. Det är mer, allt går fortare och det fokuseras inte så mycket på att läsa rim utan slita upp pappret så fort som möjligt..
2. Julmiddagen. Det är inte många minuters sittande middag. Barnen ska servas med en massa olika saker och när man väl satt sig ner så har de ätit klart och då ska de ha uppmärksamhet.
3. Kalle Anka. Det var åratal sen jag kollade på hela programmet men nu när framförallt Sigrid tyckte att det var kul så får man ställa upp å kolla.
4. Tomten. Helt plötsligt är tomten en va de viktigaste punkterna på dagen. Sigrid tror stenhårt på att han finns och det var jättekul att se hennes och Konrads reaktion idag nät tomten kom å knackade på!
5. Tempot. Jag är van vid rött lugna julaftnar men med två vildingar så var det idag full fart från kl.6 till läggdags kl halv 8.

Det var allt för idag, gonatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar