Summa sidvisningar

2012-12-08

Darin och andra idoler

Darin är väl den yngsta som deltagit i Så mycket bättre men han har verkligen platsat med de lite äldre rävarna. dels har han gjort suveräna tolkningar av de andra låtarna men så har han faktiskt en låtkatalog som är rätt så imponerande. Det är lätt att underskatta honom som en av de som kommit ut från Idol men han är ju faktiskt en av de som lyckats bäst och han har ju haft en riktig karriär. Det finns  tydliga exempel på ganska många idolartister (Marie Picasso, Daniel Lindström, Kevin Borg osv) som har misslyckats totalt efter några månader i rampljuset men det finns faktiskt ett gäng som verkligen har lyckats. Så man kan inte totalt dissa idolkonceptet och här kommer en lista på de som faktiskt har haft rejält med framgång.

1. Darin. Har släppt en antal album, sålt massor av skivor och varit med och lyckats i melodifestivalen. Helt klart framgångsrik.
2. Agnes. Den som har lyckats bäst utomlands. Har legat högt på listor både i USA och England och är mycket spelad på klubbar runt om i Europa.
3. Danny Saucedo. Lyckades inte så bra i idol men har efter det haft en bra solokarriär, flera hits med polarna i EMD och faktiskt även gjort lite programledarjobb.
4. Amanda Jensen. Den som kanske har distanserat sig mest från idoltiden, vill inte gärna bli förknippad med det även om hon har tävlingen att tacka för mycket. De skivor hon släppt efter har varit bra och sålt ganska så mycket. En egen, annorlunda och bra artist.
5. Linnea Henriksson. En av de bättre från de senaste säsongerna. Hennes senaste skiva som kom i våras är en av de bästa svenska skivorna jag har hört i år. Full av härliga lite annorlunda, smarta poplåtar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar