Summa sidvisningar

2013-11-14

Fem tecken att julen inte är långt borta

Vad är det kvar, 40 dagar? Ja någonting sånt nu innan man får fira Jul i lugn och ro med en stor kopp glögg i handen (nja kanske inte riktigt så). Hemma hos oss så finns det iaf en som längtar riktigt mycket nu och det är Sigrid. Konrad längtar nog också men han har rätt svårt att sätta ord på det. Själv kan jag inte säga att jag längtar så mycket men med tanke på att det är en hel del på jobbet så ska det såklart bli skönt med två veckors ledighet.
Här kommer i alla fall fem tecken på att Julen inte är så långt borta.

1. Julsångerna börjar spelas. Här hemma så börjar vi så smått lyssna på lite julmusik. Konrad gillar "Snart kommer Kalle och hans vänner" med Lars Vegas trio och Sigrid gillar "Vår julskinka har rymt" med Werner och Werner. Högklassig musik ska det vara!
2. Julgranen ska fram. Sigrid frågade idag om ni vi kunde pynta granen idag. Jag sa att det får vänta några veckor till, iaf till första advent.
3. Julavslutning. I år är det min årskurs som har hand om avslutningen och snart sätter planeringen igång. Vi satsar på att göra den bästa avslutningen någonsin.
4. Julklappskalendern börjar ta form. Kan inte säga att jag är så involverad, det är mest Pernilla som planerar inköp och gör iordning barnens kalenderar med ett paket varje dag under december. För barnen blir det nog dagens höjdpunkt oavsett vad som finns i paketet.
5. Önskelistorna finslipas. Sigrid började väl kryssa i, eller checka in, som hon säger i leksakskatalogerna, men nu de senaste veckorna har båda barnen suttit med varsin tuschpenna och markerat i princip allt som finns i katalogerna. Det är ju ändå tomten som fixar alla klappar så då blir det ju inte så dyrt för oss som Sigrid resonerar.

Jag är så upprymd över att Leksand tog en ny vinst ikväll så imorgon så blir det nog en lista om det!

1 kommentar:

  1. Det låter så mysigt, när du beskriver barnens och då speciellt Sigrids längtan till julen. Häromdagen, sjöng vi Staffanssången tillsammans.

    SvaraRadera