Summa sidvisningar

2013-11-11

OS i Sverige

Ja då blev det så ändå, att Sverige lämnade in en intresseanmälan om att arrangera vinter-OS 2022. Nu betyder inte detta att det blir en officiell ansökan, men det är ett steg på vägen. Jag skrev om detta för inte alltför länge sen och då var jag negativ och det har absolut inte ändrats. Men det finns säkert ett gäng vinteridrottare i Sverige som tycker att detta är en superidé då ett OS-guld på hemmaplan är få förunnat och en enorm morot att satsa mot. Här kommer ett gäng som skulle ha chansen att få en framgång i spelen om drygt åtta år!

1. Nathalie Eklund. Leksandstjejen, Per-Eriks dotter slog igenom rejält förra året och var flera gånger top-10 i slalomens världscup. Hon kommer att vara 30 år när OS går. En perfekt ålder för ett guld.
2. Filip Forsberg. Sveriges nästa storstjärna i NHL. Om proffsen får vara med i detta OS så kommer han troligen vara lagkapten i ett lag som har möjligheter att ta guld.
3. Fredrik Lindström. Här pratar jag inte om komikern utan om skidskytten som faktiskt bara kommer att vara 33 år till detta OS. En perfekt ålder för en skidskytt. Dom behöver ju ofta många års rutin för att verkligen lyckas. Håller hans utvecklingskurva så är han given som guldaspirant.
4. Stina Nilsson. Denna unga tjej, född 1993, är kanske Sveriges största framtidshopp i längskidor. Debuterade i VM med en femteplats förra vintern och sopade sen rent i juniorernas VM.
5. Anna Swenn-Larsson. Precis som Eklund ett stort slalomlöfte som kan vara i den absoluta världstoppen om åtta år.

Det var allt för ikväll, tack och gonatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar