Summa sidvisningar

2013-11-13

Två dagar kvar

I somras efter den undermåliga svenska insatsen mot Färöarna så trodde jag aldrig att Sverige inte ens skulle vara i närheten av att ta sig till VM-slutspelet. Så därför ät jag glatt överraskad att läget nu faktiskt finns att lyckas knipa en VM-plats. Så nu på fredag och på tisdag så är det bara att ge järnet och spöa portugiserna. Här kommer fem skäl till att det faktiskt finns en chans.
1. Zlatan. Ja vi har ju honom i vårt lag och han är ju ganska så bra så ge bollen till honom mycket så kan det nog gå vägen.
2. Portugals lag. Dom nämns alltid med stor respekt men är de så bra egentligen. Det är klart att spelare för spelare så är de bättre än Sverige men de kom tvåa i en kvalgrupp som inte var supersvår och klarade t.ex. inte mer än oavgjort mot Israel hemma.
3. Börja borta. Tror att det är bättre att inleda borta och gneta till sig ett kryss eller i värsta fall en torsk med ett mål och sen ösa på på hemmaplan.
4. Humöret. Portugal har en historia av gula och röda kort i viktiga matcher och även nu har de en del galningar i laget som kan ställa till det för sig och sitt lag. Det gäller bara att utnyttja det.
5. Lagsammanhållningen. Även om Sverige inte har nåt vidare lag´, förutom Zlatan, så känns det som om laget är bättre formerat än tidigare under Hamréns ledning. Alla verkar kämpa för varandra och ingen ger upp.

Tack för idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar