Summa sidvisningar

2013-11-20

Kunde inte hålla mig

så det får bli ett absolut sista inlägg om fotbollskvalet som har fått så ofantligt mycket uppmärksamhet. Har VAB:at idag och morgon-TV stod på en stund i bakgrunden och det var liksom huvudnyheterna, att Sverige förlorade och INTE gick till VM. Lite lätt märkligt. Ja idag ska jag bara kort ranka några dagen efter-kommentarer. Har läst en del bloggar och en hel del nyheter(med allmänhetens) kommentarer till dessa) och har en lite kommentarer till vad jag läst.

1. Varför är folk överraskade. Vi mötte alltså Portugal. Dom kanske inte är på samma nivå som Spanien, Tyskland, Brasilien och Argentina men de är en top-10 nation i världen och där är inte Sverige, ganska så långt därifrån. Alltså föröstår jag inte att vissa verkar överraskade till att det blev torsk i dessa matcher.
2. Pensioneringar. Att det börjar skrivas om att folk ska sluta i landslaget är inget konstigt nu när vi missade ett mästerskap men att börja spekulera i om spelare som just fyllt 30 (Källström, Isaksson), ska sluta blir bara löjligt. Så länge en spelare håller måttet och är en spelare som tillför något så ska man vara med i truppen, oavsett ålder. Däremot så tycker jag att ledarna kan börja plocka ut namn som varit med ett tag men som inte tillför något (Hysén, Toivonen)
3. Plocka in U17-killarna. Hör ihop lite med punkten innan. Direkt när det är minsta misslyckande så vill många ha in den yngre generationen. Gott så, men tänka att ett gäng 17-åringar som knappt spelar i allsvenskan ska spela i A-landslaget blir bara löjligt. Kommer ihåg 2009, när U21-laget gjorde succé och alla skulle ha med dem i A-landslaget. Nu fyra år senare är det sensationellt många av dem som finns med i truppen MEN inte en enda från den uppsättningen, som blev så otroligt haussade, är helt ordinarie i startelvan (Elm är väl närmast där). Det är inte så lätt att bara gå vidare från lovande ung till stabil seniorspelare.
4. Ny förbundskapten. Jag är absolut inget stort fan av Hamrén. Tycker att hans snack påminner men om en motivationstalare än en fotbollstränare och Allbäcks roll förstår jag inte alls. Men att de ska få sparken för dåliga resultat faller platt. Sverige tog en andra plats in en kvalgrupp med Tyskland och föll ganska knappt mot Portugal, hade inte kunnat gå så mycket annorlunda.
5. Ronaldos fasoner. Har inget med Sverige att göra men det är otroligt många som stör sig på hur Ronaldo agerar och visst han har en del grejer för sig men det har vi några i Sverige som också är ganska duktiga på. Sebastian Larsson skäller ständigt på domaren och både Elmander och Källström har stått för riktiga praktfilmningar nu här på slutet..

Nu lovar jag att det är slut på fotbollskrivandet! Gonatt!

1 kommentar: