Summa sidvisningar

2013-11-06

Sändningsrättigheter

I veckan så började gnället. SVT hade inte råd att betala för OS-sändningarna i vinter och viasats kanaler kommer att sända hela kalaset. Många svenskar klarar inte av att en kommersiell kanal sänder och jag förstår det inte, det är ju liksom 2013 inte 1987. Den som betalar bäst får sända. Visst, det blir lite reklam men det lär inte stoppa mig från att sitta som klistrad vid TV:n. Tänk samma tanke i t.ex. USA om folk gnällde för att inte SuperBowl sändes i PBS (den enda reklamfria kanalen där) och att de slapp alla reklamavbrott i de stora kanalerna. Nej acceptera att reklamen är till för att finansiera de bra sändningarna för att vi ska få ut så mycket som möjligt av upplevelsen. Så vad är fördelen med att OS, andra arrangemang sänds i Viasat (eller någon annan liknande kanal).

1. Fler kanaler ger mer sändningstimmar och mer heltäckande bevakning. Viasat kommer väl köra i 5-6 olika kanaler så att precis allt visas.
2. Proffsigare sändningar. Mer pengar ger större möjlighet att göra allt bättre, större och coolare.
3. Bra kommentatorer. Ja det finns skitmånga proffsiga på SVT men ganska många lite sämre som bara blivit kvar liksom. Nu har Viasat köpt in och över en hel massa bra folk som borgar för bra sändningar.
4. Inga andra program som stör. Visst brukar SVT vara bra på att fixa så att OS får allra bästa sändningsutrymme men de måste ändå ta hänsyn till andra program också. På viasat så kan de bara köra sin grej och strunta i många av de andra programmen!

Klockan är mycket så detta får räcka för idag!

1 kommentar:

  1. Det är ju så roligt med vintersport att man först blev förskräckt över de kraschade förhandlingarna. Hur mycket reklam skulle det bli?
    Men nu verkar det ju bli ganska bra även om jag kommer att sakna t.ex André Pops och Per Elofsson m.fl.

    SvaraRadera