Summa sidvisningar

2014-01-24

Australian Open

Det är finalspel i helgen i årets första tennis-Grand Slam som sen mitten på 80-talet spelas i Australien, eller den har ju alltid spelats där men innan 1986 så spelades turneringen i december och var alltså den turnering som avslutade året... Skit samma, det är oviktigt i sammanhanget, det som är speciellt är att vi har en svensk, Robert Lindstedt som faktiskt har tagit sig till final i dubbeln. Vi är verkligen inte bortskämda med framgångar så vi får vara glada för det lilla, även om dubbelturneringen inte alls är särskilt attraktiv, det är väl typ ingen på top-100 i världen i singel som spelar dubbel. På det glada 80-talet däremot spelade en stor del av världseliten både singel och dubbel och flera av dessa var svenskar. Sverige och AO har ju varit en vinnande kombination med stora framgångar och idag så ska jag lista de svenskar som lyckats bäst "down under".

1. Mats Wilander. Tog tre segrar 83. 84 och 88 och föll in finalen 85. Några semis och kvartar förutom det..
2. Stefan Edberg. Vann två gånger 85(mot Wilander) och 87. Förlorade tre gånger i finalen 90, 82 och 93.
3. Thomas Johansson. Stabil top-20 spelare under flera säsonger men 2002 så fick han till allt och vann turneringen efter en tuff final mot Marat Safin.
4. Thomas Enqvist. En av de största i Sverige som aldrig vann något stort. Många år på top-10 och detta var hans största merit från en grandslam då han 1999 nådde finalen. Där föll han klart mot ryssen Kafelnikov.
5. Jan Gunnarsson. Eftersom Björn Borg aldrig spelade turneringen så räcker Jannes semifinal från 1989 för att hamna på den här listan!

Tack för idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar