Summa sidvisningar

2014-01-27

Fotbollsallsvenskan

Idag kom två stora nyheter i sportens värld. Det ena var att SHL funderar på att redan nu i år utöka antalet lag till 14 (kanske för att säkerställa att vi inte får n serie utan stockholmsslag). Det ska jag dock inte skriva om idag, det får bli nån annan gång..
Det andra var från fotbollens värld. Det handlade om att man återigen vill ta upp diskussionen om att spela den svenska säsongen höst-vår som de gör i större delen av Europa för att vi ska hänga med i utvecklingen. Jag kan tycka att det finns många andra saker att satsa på för att svensk fotboll ska bli bättre och det är faktiskt så att en höst-vår serie faller på en del väldigt enkla saker..

1. Fotboll ska spelas på sommaren. Självklart ska så mycket av matcherna spelas när vädret är bra.
2. Ingen publik. Vem f-n kommer gå och titta på Gefle-Åtvidaberg i början på februari?
3. Planerna. Hur många arenor i Sverige klarar av att spela på vinterhalvåret.
4. Konkurrensen. I många andra länder är fotbollen obestridd etta, i Sverige skulle fotbollen under höst-vår få konkurrera med hockey, innebandy, handboll, basket bl.a.
5. Gärdsgårdsserierna. Om man genomför detta så måste det väl gälla alla serier, annars så funkar det väl inte med upp och nedflyttning. Hur många spelare i typ. div. 5-7 kommer det då finnas kvar. Det finns väl ingen vettig människa som kommer vilja spela under vintern på usla planer!

Det var allt för idag!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar