Summa sidvisningar

2014-01-21

Formula 1

Tänk, att det ändå blev så till slut att vi fick en svensk F1-förare, det trodde man väl aldrig. Det känns som om det har varit nära flera gånger men det har alltid fallit på någonting, oftast pengar. men nu till nästa säsong kommer alltså Marcus Ericsson göra sin debut bland de stora grabbarna. Hoppas att han lyckas och får till en bra debutsäsong med lite inkörda poäng så kanske nåt av de större stallen kan plocka upp honom. Hur som helst så får man väl kolla in lite av racen nu iaf. Vi har ju faktiskt haft en del förare i denna cirkus även om det var länge sen nu. Här kommer en liten lista  över förare från Sverige som lyckats..

1. Ronnie Petersson. Den självklara ettan. Tio individuella segrar och som bäst en andraplats sammanlagt 1978.
2. Joakim Bonnier. Körde på 50 och 60-talet och vann ett lopp och var top-10 sammanlagt.
3. Stefan Lill-Lövis Johansson. Den senaste föraren i F1. Körde på 80 och 900-talet och var nära att vinna flera gånger men nådde aldrig ända fram, trots att jan körde i bra stall. Femma som bäst totalt.
4. Reine Wisell. Körde på det glada 70-talet när många svenskat fick testa att köra bland de stora. På pallen en gång.
5. Tommy Borgudd. Med det coola artistnamnet Slim fick han köra säsonger med en sjätteplats som bäst 1981. Förutom racingkarriären hade han även framg¨ngar som trummis, bl.a. med ABBA.

Så, det var allt för idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar