Summa sidvisningar

2014-01-13

Idrottsgalan 2000

Jag vet inte om någon såg Jens Linds stopptid i fredags kväll. Det handlade om den första Svenska idrottsgalan som sändes år 2000. Konstigt att sånt stort idrottsland som Sverige inte hade nån stor idrottsgala innan det. Skitsamma, det är inte det detta ska handla om. Nej idag ska det handla om att 14 år är en jävligt lång tid fast det kanske inte känns som det. Det är ju ändå detta århundrade. Här kommer fem grejer från den galan som känns, ja gammalt.

1. Loket var programledare. Leif "Loket" Ohlsson ledde denna gala med Kristin Kaspersen. Han känns sådär het nu 14 år senare.
2. Ludmila tog hem tre priser. ja vad säger man.. detta var två år innan bobben och dopingen. Här tog hon Jerringpriset, årets prestation och årets kvinnliga idrottare.
3. Anja Pärson och Christian Olsson var nominerade till årets nykomlingar. Ja och nu har båda laget av efter otroliga karriärer. Ingen av dem vann dock priset, det gjorde Anna-Karin Kammerling.
4. Innebandy sändes live. Detta har väl inget med att var länge sen men detta måste bara med ändå. Under galan 2000 så gjordes i tid och otid avstickare till toppmatchen mellan Balrog och Haninge i innebandyns elitserie. Detta tilltag fick extremt mycket skit i massmedia efteråt(med all rätt) och innebandyn fick väl inget lyft av det när själva matchen spelades inför några hundra åskådare och med ganska lågt tempo.
5. Humorinslagen. Precis som de flesta andra åren(undantaget Robert Gustavsson) så var humorinslaget uselt. Två tanter och Frank Andersson körde lite obscena skämt. Inte så kul!

Sådär, ny vecka, nya listor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar