Summa sidvisningar

2012-11-02

Allsvenskan 2012

En omgång kvar av årets allsvenska och egetligen skulle jag väl vänta några dagar med detta inägg men jag har inget annat att skriva om ikväll  så det får bli ett inlägg om Europas 26:e bästa liga eller vad det nu är. Tänkte ranka fem grejer som är speciellt med årets säsong.
1. Elfsborgs uppochner säsong- Lagets vårsäsong var suverän. De vann allt och såg ut som en säker segrare. Se kom EM.uppehållet och plötsligt blev de mänskliga och helt obegripligt tappade de en 10-poängsledning. Men när allt skulle avgöras så var det helt plötsligt heta igen och nu är de storfavoriter till de guldet som alla trott att de skulle ta.
2. Jämnheten i serien.Fyra lag har slagits om guldet till slutet. Ett gäng lag har slagits om att undvika nedflyttning/kval. Allsvenskan är alltid jämn, alltid spännande till slutet.
3. Göteborgs usla säsong- Med detta lag som skulle utmana om guldet, med toppklass spelare på nästan alla positioner så är det fiasko utan dess lika att de hamnar så långt ner i tabellen. Dags för Herr Mild att söka ny arbetsgivare kanske-
4. GAIS och Ösk:s nedflyttning. Ok jag kanske inte har bästa kollen men en del fotbollskunskap har jag ändå och att dessa två lag skulle åka ur trodde jag aldrig. Båda lagen hade bra förutsättningar inför säsongen men har misslyckats kapitalt. Nu blir det superettan igen och det känns inte som om det är läge för en snabb återkomst.
5. Publiken. Om det är inte samma rusning till matcherna som i början på 2000-talet men med tanke på underhållningen och avsaknaden av stora stjärnor så är det imponerande att det är såpass mycket folk som kommer till arenorna match efter match.

Tack för idag, trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar