Summa sidvisningar

2012-11-21

Skidpremiär på lördag

På lördag är det äntligen dags. Längskidningsåkarna har stor världscupspremiär i Gällivare. Det kommer bli en otroligt intressant säsong med VM i februari som slutmål. Precis som det varit de senaste 5-6 åren så har vi fullt med folk som kan ligga långt fram i resultatlistorna både på herr och damsidan och både sprint och traditionell åkning. Som skidfantast så har jag en del förhoppningar och önskningar inför säsongen och här kommer en lista på det.

1. Fler segrar för Kalla. Alltså, hon är ju en suverän idrottskvinna och ett föredöme för många men för att vara så stor i Sverige har hon vunnit väldigt lite. OS-guldet är ju störst och efter det totalsegern i Tour de ski men annars så har hon knappt vunnit nånting individuellt. Så till denna säsong hoppas jag att hon tar steget upp och tar 3-4 segrar och tar upp kampen med på riktigt med norskorna och Justyna Kowalzcyk.
2. Anna Haag tillbaks i toppen. 2010 var hennes stora år med ett fantastiskt OS som topp. Säsongerna efter har det alls gått lika bra men nu hoppas jag att hon kan komma tillbaks i gammal form. Det behövs för konkurrensen på hemmaplan och för att det ska bli ett riktigt bra stafettlag.
3. Medalj på femmilen i VM. 50 kilometer har historiskt sätt varit en svensk paraddistans för svenskarna. Under 80 och början på 90-talet så dominerade Svan, Wassberg och Mogren totalt men sen masstarten infördes så är det väl bara Olsson i OS 2006 som fixat medalj på den klassiska distansen. Till VM denna säsong så hoppas jag att svenskarna kör taktiskt och för varandra och att nån av de tar hem segern framför Nortugh och de andra kanonerna.
4. Sprintdominans. Det finns åkare för det men konkurrensen är tuff men jag hoppas ändå att Pettersson, Jönsson, Ingemarssdotter och allt vad de heter dominerar helt och kör över allt motstånd på den korta distansen.
5. Nån ny som slår igenom. Vi har haft samma stomme i landslaget några år nu och även om många av dem inte är lastgamla så skulle det vara kul om nån helt ny slog igenom i svenska landslaget. Nån som direkt kan ta top-10 platser i världscupen och vara med och konkurrera om en VM-plats.

Tack för idag, slut för idag!

1 kommentar:

  1. Ja, Mats, det ska bli jätteroligt att titta på detta. Jag blir så sugen på att åka litet själv.

    SvaraRadera