Summa sidvisningar

2012-11-04

Grattis Elfsborg

Det går inte att strunta i dagens stora fotbollshändelse. Elfsborg tog sitt andra SM-guld i modern tid och de gjorde det efter en suverän vårsäsong där de drog ifrpn tidigt. Under hösten har de darrat betänkligt men med hjälp av några segrar på slutet och lite missar av de andra lagen så hll de undan. Jag har ju inget favoritlag i allsvenskan så jag har kunna följa den spännande slutstriden med intresse men utan att vara nervös eller orolig för utgången. Om jag är tvungen att välja nåt lag som jag ville skulle vinna så skulle det nog ändå vara Elfsborg. de satsar mycket på unga inhemska spelare och visar inte nån större kaxighet, inte utåt iaf. Kul för Anders Svensson att få ytterligare ett SM-guld i sin samling. Han är ju en av de största svenska fotbollsspelarna under den senaste tioårsperioden och är värd all positiv uppmärksamhet. Sen är det alltid kul när lagen från de lite mindre städerna kan utmana storstadsklubbarna. Borås är ju inte direkt nån världsmetropol men för att vara en ganska liten stad så har det funnits en hel del kända personer som antingen är uppväxta eller har bott en längre tid i staden. Och just det kommer dagens lista att handla om, kända personer från Borås.

1. Ingvar Carlsson. Socialdemokratisk ledare och statsminister under många år. en stor Borås (och Elfsborgs) fantast.
2. Annika Duckmark. Fröken Sverige 1996, lottopresentatör men kanske mest känd för att hon var tillsammans med Tomas Brolin.
3. Christer Björkman. Schlagergeneralen är bördig från staden.
4. Pål Hollender. Robinsondeltagare, provokatör, konstnär, inslagsproducent till Filip&Fredrik. Denna specielle man har många strängar på sin lyra.
5. Helge Skoog. Ture Sventon föddes i Borås för en massa år sen. Är sen typ fem år tillbaka mest känd som "rösten" i halv åtta hos mig!

Ny vecka på gång men nya listor! Go´kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar