Summa sidvisningar

2012-11-05

Måndag v.45

Det är väldigt sällan, typ nästan aldrig som jag har söndagsångest men det är nåt speciellt med måndagen efter allahelgonahelgen. Det är alltid otroligt segt att sig till jobbet denna dag och det känns som om humöret är mycket sämre denna dag. har funderat lite på varför och jag tror jag har kommit på varför det är en så tung och jobbig dag!

1. För kort ledighet. Man blir lätt lurad när det blir nån dag extra utan jobb. Man tänker att det ska bli chans för lite extra vila men det hinns aldrig med och oftast är det s fullt upp att man är tröttar när jobbet börjar igen. Då kan det faktiskt vara bättre att strunta i ledigheten och bara köra på.
2. Lååångt till jul. Bara tanken på att november är framför en kan göra att man blir superdeppad.
3. Mycket på jobbet. November och december är alltid tuffa jobbmånader för oss lärare. Mycket som ska knytas ihop och sen kommer alltid december med julpyssel, luciatåg, avslutningsfix och allt annat som det ska råddas med.
4. Mörkret. För första gången inser man att det är mörkt både när man åker på morgonen och när man tar sig hemåt framåt kvällen. Jobbigt, jobbigt

Det får vara allt för idag. tack och gonatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar