Summa sidvisningar

2012-11-28

Uselt väderår

Idag kom det äntligen lite vitt ner från himlen efter en grå höst. Det har verkligen varit ett skitår vädermässigt, detta nådens år 2012. Enligt en kollega så har vi inte haft ett ordenligt högtryck sen i februari. Ja vi går väl mer och mer mot brittiskt väder med en jämn temperatur under året och sjukt mycket nederbörd. Hur som helst, här kommer några tydliga tecken på att 2012 varit ett uselt väderår.

1. Snöfri vinter. Vintern var väl bra på det sättet att den var ganska kort men när den väl varade så ville man ju ha rejält med snö men tji det fick vi inte. Elljusspåret här ute lyckades få ihop bra spår under en helg på hela vintern och det säger väl det mesta. Tur att det fanns bra med skridskois iaf.
2. Kall vår. ja våren var ju väldigt kall förutom några dagar i mars och nån enstaka dag i maj. Inga ljumma vårkvällar där man kunde sitta ute utan en kostant temperatur på under tio grader. Extra illa var det ju detta år eftersom jag var pappaledig
3. Iskall försommar. Mössa på i början på juni, nej det var ingen försommarvärme direkt. Stockholm marathon som alltid går runt månadsskiftet maj-juni sprangs i fyra-fem grader och ösregn. Illa illa.
4. Regnig sommar. Vissa veckor kändes det som om regnet aldrig skulle ta slut, typ som när vi var i Leksand och det regnade i princip en hel vecka i sträck. När det väl var uppehåll så var det ganska kyligt, knappt nån dag över 25 grader, jo jag kommer ihåg en när jag var nere vid badet och det var kaosmycket folk. Alla passade väl på att njuta av den enda riktiga sommardagen..
5. Pissig höst. Nån som sett solen denna höst? Ja ok den har väl visat sig några få gånger men mycket är det inte. I det stora hela har det varit grått grått grått.

Det var allt för idag, tack och hej leverpastej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar