Summa sidvisningar

2012-11-11

Amerikansk fotboll

Eftersom vi inte har några kanaler som sänder baseboll eller basket så blir det en del tittande på amerikansk fotboll på söndagskvällar. man måste ju få sin dos av amerikansk sport. Många klagar på att reglerna är svåra men egentligen så räcker det med att kunna de viktigaste reglerna för att få ut en hel del av tittandet. Idag ska jag kort och gott ranka fem saker som gör detta till en cool sport och en sport som gör en söndagskväll en bra kväll!

1. Atleterna. Dom är så otroligt skickliga. Alla har sitt arbetsområde och de gör de på bästa sätt. Trots att de är stora med mycket muskler så är de smidiga och kvicka (ok kanske inte alla försvarare)
2. Taktiken. Det är så oerhört mycket taktik som ligger bakom varenda lite spel. Det är kul när det är insatta kommentatorer som kan förklara mycket vad som händer.
3. Smällarna. Det är ju verkligen otroligt tufft. Det smäller i varenda duell och det är verkligen de tuffaste grabbarna som gör upp med varandra.
4. Stämningen. Det är alltid fullsatt, typ uppemot 100000 åskådare och det låter konstant från publiken. Inga hejaramsor utan mest en hel massa tjutande.
5. Spänningen. På nåt sätt blir det nästan alltid spännande in i det sista av matcherna. Ofta avgörs det i sista spelet och det gör att man som åskådare kan få fullvaluta för pengarna..

Ja det var allt för idag och för denna vecka. Nya listor nästa vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar