Summa sidvisningar

2012-11-12

Guldbollen

Att Zlatan skulle få guldbollen idag var så säkert att det stod på Wikipedia för flera timmar sen. Ja han är ju så överlägset bäst i Sverige att han lär ju få priset tills han lägger av om några år, om inte t.ex. John Guidetti skulle bli skadefri och börja ösa in mål i Manchester City. Förutom 2006 när Zlatan hade sin enda riktiga svacka och Fredrik Ljungberg vann så har han tagit alla pris sen 2005. Om vi för skojs skulle räknade bort Zlatan, vem skulle fått priset då. ja det finns ett antal spelare som hade haft chansen under dessa år om inte de hade hade haft så övermäktigt "motstånd".

1, Olof Mellberg. han har visserligen fått priset en gång, 2003 men med tanke på att han varit Sveriges bästa försvarare under många år och en stor ledare så hade han säkert fått priset flera gånger utan Zlatans konkurrens.
2. Kim Källström. Kanske inte lyckats fullt ut i nåt mästerskap men en viktig pjäs i landslaget och framförallt i klubblaget Lyon och hade säkert varit aktuell för priset om inte..
3. Johan Elmander. Hade några riktigt bra säsonger med mycket mål både i klubblag och landslag. hade nog kunnat räckt till en guldboll men inte när en viss Zlatan är i vägen.
4. Andreas Isaksson. Inte så ofta en målis får priset men Isaksson har varit grym i landslaget och flera gånger räddat Sverige.
5. Sebastian Larsson. En av de allra bästa svenskarna de två-tre senaste åren och hade säkert varit aktuell för priset men när lär han väl inte få de de närmaste åren iaf.

Det var allt för idag, gonatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar