Summa sidvisningar

2013-02-05

Alpina-VM

Jag hade svårt att bestämma mig idag vad jag skulle skriva om idag, Filip&Fredriks nya program som börjar ikväll eller alpina-VM som också började idag. Det blev det senare alternativet. Sen Anja slutade så har vi svenskar ganska få tävlingar att se fram emot under mästerskapet men väl i dessa tävlingar har Sverige stora medaljchanser. Idag så blir det en lista över andra VM-tävlingar som varit lyckade på olika sätt.

1. 2007 i Åre. Mästerskapet då solen sken, det var gnistrande kallt och Anja var ostoppbar. Hon tog tre guld och ytterligare två medaljer och var fullständigt överlägsen inför hemmapubliken. Även Patrik Järbyn gladde med en madalj i Störtlopp.
2. 1982 i Schladming. Stenmark var en toppåkare och tog guld och silver i slalom och storslalom men den stora skrällen var att Bengt Fjällberg fisk kliva upp på slalompallen. Dubbelt svenskt på pallen där alltså. det har inte hänt efter det. Mellan de två svenskarna stod klassiska Bojan Krizaj.
3. 1996 i Sierra Nevada. detta mästerskap blev ett år försenat pga dåligt väder men när det väl var dags så var Pernilla Wiberg obeveklig och vann två guld. Redan där blev hon en av de största svenska genom tiderna.
4. 1985. Det finns inget bättre än skrällar i stora mästerskap och svenska skrällar är ju alltid bäst. Jonas Nilsson tog en högst överraskande slalomseger i detta mästerkap, efter stor dramatik. Marc Giraldelli var tvåa och Stenis fyra..
5. 2001 i Sankt Anton. Anjas stora genombrott. Fröken Pärson hade redan i VM 1999 varit på gång mot medaljer men då kört ut men här 2001 så var hon redo för de stora framgångarna. Tog guld i slalom och brons i storslalom som då var början på hennes stora medaljsamlande. det slutande inte förrän 2011 då hon tog brons i kombinationen och lagtävlingen. Sammanlagt blev det 19 medaljer..

Det var lite gamla minnen från tidigare tävlingar. Hoppas på nya minnen i år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar