Summa sidvisningar

2013-02-04

Vinterväder

Man blir ju inte riktigt klok på vintervädret. Först svinkallt, sen helt plötsligt milt och regn, sen kallt igen och på det ytterligare lite snö. När man har vant sig vid en typ av väder så kommer nästa farande, varför kan det inte vara lagom mycket snö, sol och -5 grader hela vintern. Typ som det var i helgen alltså, bara med lite mer snö.. Här kommer en liten lista över exempel på värdelösa vinterväder.
1.       Alldeles för kall vinter. När det är typ -15 grader och ännu kallare under lång tid så stannar jag helt inte. Frostiga kinder och frusna tår är inget för mig.
2.       Snöfri vinter. Meningen med vintern är att man ska få åka lite pulka och skidor under december-februari och utan snö så är det svårt.
3.       Fram och tillbaka vinter. Alltså en vinter där det först är kallt, sen är varmt och sen blir kallt igen. Helt onödigt, man blir ju bara helt vimsig av det.
4.       För mycket snö. Lagom är bäst. De vintrarna när man får skotta tre gånger om dagen under lång tid går bort. Bättre att all snö kommer på en gång och sen ligger kvar..
5.       För lång vinter. Från Lucia till typ v.9 är lagom. Kanske kan det få vara nå vecka i mars också, iaf om vårtecknen börjar komma då. Det är alldeles lagom lång tid för att man inte ska tröttna!
Oj det var en av de snabbaste listorna på länge. Under fem minuter!! trevlig måndagskväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar