Summa sidvisningar

2013-02-27

Grattis Olsson

Superkul med Johan Olssons silverlopp idag. Han gjorde ju ett perfekt lopp men det var bara det att Northug var så mycket bättre. Jag hade själv tippat Cologna, Olsson, Northug på pallen så jag var ganska rätt ute. Olsson får ju inte alls lika mycket uppmärksammhet som de hypade Kalla och Hellner men han är faktiskt den svensk som vunnit mest de senaste säsongerna och han har visat att han ska spöa norrmännen. Ska bli väldigt intressant att se honom i den klassiska femmilen på söndag, kan nog bli en medalj till där.

Annars har det varit väldigt få svenska medaljer på distansloppen under de senaste VM-tävlingarna. Det har nästan uteslutande varit medaljer i sprint och i stafetter. Ett lysande undantag är OS 2010 då Sverige tog fem medaljer i distansloppen. I dagens lista så kommer jag att ranka de olika disciplinerna där Sverige tagit medaljer sen VM 2005

1. Sprint sju medaljer, två guld
2. Sprintstafett fyra medaljer, ett guld
3. Vanlig stafett fyra medaljer, noll guld
4. Distans, en medalj noll guld

Klar övervikt åt de kortare distanserna. Ska bli spännade att se hur många fler medaljer det blir i helgen. Jag gissar på två, herrstafett och femmilen. Tyvärr verkar inte Kalla hittat rätt i år och då blir det ingen medalj för stafettdamerna.

Nej nu är det läggdags!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar