Summa sidvisningar

2013-02-01

Dags för schlager igen

Nu är det dags för det stora spektaklet igen om man har sex härliga lördagskvällar i TV-soffan framför sig. nej oj jag menar fem, vi har ju ingen fungerande parabol så morgondagens show får vi allt lyssna på radio, kolla på play eller helt enkelt strunta i.. Årets startfält ser lite annorlunda ut med få riktigt stora namn, en del klassiska, några barnhjältar och en ganska många helt nya okända förmågor. Det blir väl en del listor i detta ämne. Idag tänkte jag då lista de artister och/eller grupper som jag ser extra mycket fram emot att kolla in under dessa veckor.

1. Eric Gadd. Har hunnit bli nästan 50 år gammal så det var dags att ställa upp. Hade stora framgångar i början på 90-talet men har inte hört så mycket nytt från han de senaste åren. Har en av Sveriges bästa(och ljusaste) soulröster. Ska bli spännande att se om låten håller och om han har några röstande fans kvar.
2. Army of lovers. Kul att dom återförenas. Hade ju ett gäng hits och var framgångsrika på riktigt utomlands. Alexander Bard kan ju skriva hits också. Mycket intressant.
3. Louise Hoffsten. Detta namn trodde jag inte skulle hamna i dessa sammanhang men det är  väl så att när artisterna behöver lite extra mycket uppmärksamhet så är det bra att ställa upp i schlagern. Hoffsten har en bra rockröst. Hoppas bara att låten håller måttet.
4. Rickard Wolff. Tävlar i samma delfinal som Hoffsten. Undrar om de har samma "fans". Wolff är ju en lite lätt annorlunda snubbe men låtar som "Det sitter en pojke på månen" och "vackra pojkar vackra män" är bra på riktigt. Sen är de Tomas Andersson Wij som skrivit låten så det ska bli spännande att höra.
5. Janet Leon. Var med i första säsongen av bagge/Carlsson-programmet Made in Sweden. har en skön röst och verkar vara en cool brud. Låten är skriven av Fredrik Kempe. En vinnare??

Ja det var allt för idag. Trevlig helg!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar