Summa sidvisningar

2012-01-25

handboll

Ja det pågår ju ett handbollsmästerskap nu och TV4 satsat som vanligt med massa folk och sändningar från typ alla matcher. Jag har totalt tappat intresset av sporten och har inte sett en sekund och bryr mig väldigt lite om att det har gått helt uselt för Sverige. Tror ointresset hänger på att det har gått så otroligt mycket sämre för Sverige den senaste 10-årsperioden än under Bengan-tiden. Det känns liksom inget spännande att titta när Sverige kämpar om sjundeplatser eller vad det nu kan vara, även om inte det egentligen är särskilt dåligt.

Idag så handlar listan om fem spelare från förr, ett gäng favoriter från när Sverige var grymma och tog medaljer i typ alla mästerskap.

1. Magnus Wislander. Går inte att ha en listan utan "Slangen". Utsedd till århundradets bästa spelare och en stöttespelare under alla sina nästan 400 matcher.  Gjorde comeback i RIK, 47 år gammal, innan Jul och gjorde tydligen bra ifrån sig.
2. Magnus Andersson. Spelfördelare och en grym straffskytt. När hans spel klickade gick det ofta sämre för Sverige. Utsedd till VM:s bästa spelare 1993.
3. Erik Hajas. EN superduper snabb kantspelare som alltid lyckades bra i landslaget. Gjorde otaliga kontringsmål under slutet på 80-talet och början på 90-talet.
4. Per Carlén. Mittsexa med härligt hårsvall. En riktig kämpa som alltid gav allt för laget. Lämnade sina skor på prispallen efter finalförlusten i OS-96 i Atlanta.
5. Ljubomir Vranjes. Kom in lite senare än de andra. Bara 166 cm lång vilket är extremt kort för en handbollsspelare. Kallades för den flygande köttbullen.

Fler listor kommer!

2 kommentarer:

  1. Björn Jilsén går ju alla gånger in topp 3 på den listan. Erkänn att du glömde bort honom. ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja självklart skulle han varit med. Det var en miss. Hade han i åtanke men det försvann på vägen!

      Radera