Summa sidvisningar

2012-01-21

Slalom

Denna lista skrevs förra söndagen men den fastnade tydligen på vägen.. Så det blir dagens bonusinlägg.

Medan sambo och dotter åkte på julgransplundring och annat skoj idag så fick jag hemmatjänsten. Mellan tvätt, disk och lek med Konrad så hann jag glutta lite på slalomen. Som vanligt nuförtiden så var det en stabil insats av de svenska åkarna. Det känns som om det alltid finns nån eller några som kan vara med och slåss om de högsta placeringarna och det är ju kul. Annars är väl den allmänna synpunkten att det var bättre på Stenmarks tid.. Det var väl det väl också eftersom han nästan alltid vann..Men i övrigt så var det ju ganska så glest mellan de svenska framgångarna och det var ju aldrig, som det är nu, med fem åkare som ligger top-20 i slalomcupen.
Dagens lista är en kort överblick över Stenmarks lagkompisar, det finns så klart flera namn men här är fem av dem som syntes mest på tv-bilderna, oftast långt efter Stenis i resultatlistorna.

1. Stig Strand. En en stor säsong, 82-83 när han blev tvåa efter Stenmark i slalomcupen och vann två race. I övrigt en kille som ofta åkte ut eller hamnade en bit ner i resultatlistan. Började ganska tidigt som expert på SVT och där har han blivit kvar som en av de stora profilerna
2. Bengt Fjällberg. Självklart tävlande för Fjällvinden i Tärnaby. Denna herre tog VM-brons 1982, när Stenmark vann guld. I övrigt var det inte mycket framgångar där.
3. Jonas Nilsson. Lite yngre än de två första. Slog igenom med en fjärde plats i OS 1984 och tog sen ett sensationellt VM-guld 1985 och då slog han Stenmark som blev fyra. I övrigt en stabil första startgruppsåkare under några säsonger.
4. Lars-Göran Halvarsson. Slalomspecialist som fick vara med i OS-84. Startade alltid runt nummer 25 och körde oftast ur..Var på pallen två gånger under sin karriär sin sträckte sig under hela 80-talet.
5. Torsten Jakobsson. Körde mest storslalom. Var top-10 några gånger men var oftast längre ner i resultatlistorna.

Nya listor i veckan som kommer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar