Summa sidvisningar

2012-01-27

Roliga namnbyten

Som jag skrev i  nåt inlägg i våras så är NBA en av ligorna som jag följer mest. Tyvärr så har jag ingen tv-kanal som sänder matcherna men varje morgon så kollar jag statsen från nattens matcher. Först så klart hur det har gått för mina favoriter Chicago Bulls(går jävligt bra nu, en ny storera på gång) och även hur det går för Detroit Pistons där svenske Jerebko spelar (uselt för laget, OK för Jerebko). Jag kollar även de andra matcherna och stannar oftast till vid Lakers Där finns nämligen mannen som tidigare hette Ron Artest. Han är mest känd för att blivit avstängd typ en hel säsong när han slogs med folk i publiken i en match mellan Pistons och Pacers. Hur som helst har han numera bytt namn till Metta Word Peace. Detta är alltså helt sant och inget skämt. Han har verkligen fått det namnet registrerat och det är det som används. Helt sanslöst sjukt och roligt. Varför har jag faktiskt ingen aning om, men det kanske det är nån annan som har koll på..

Självklart så toppar han listan över konstiga namnbyten men på dagens lista finns ett gäng till, både från sportens värld och från andra områden.

1. Cassius Clay. Kanske det mest kända namnbyten i historien. Konverterade till islam och blev då Muhammad Ali, den största boxaren genom tiderna.
2. Farookh Bulsara. Kanske det roligaste namnet av alla.. Hade knappast blivit en sån stor världssuccé med detta namn. Tur att tog förnuftet till fånga och bytte namn till Freddie Mercury.
3. Ludmila Narozjilenko. Ja så hette den sovjetiska häcklöperska som vann VM-guld 1991. Då tänkte väl typ alla att det var en dopad öststatstjej. Fen år senare dök hon upp som Ludmila Engquist och blev hela Sveriges gunstling under några år. I början på 2000-talet när hon återigen åkte fast för doping så önskade nog många att hon behållt sitt ursprungliga namn.
4. Reginald Dwight. Precis som på plats två ett jättekul namn som verkligen inte passar om man vill bli en världsledande artist. Ja så blev det istället under namnet Elton John som de stora hitsen kom.
5. Jennifer Anastassakis. Jättefint namn och i detta fall var det faktiskt synd att hon bytte. Men för att slå igenom i film och TV-branschen i USA så kanske det behövdes ett namnbyte. I detta fall till Jennifer Aniston..

Fler listor under helgen!

2 kommentarer:

  1. Kuriosa, ja o J har sett dörren där Farookh bodde som baby, Stonetown. O där passade nog ursprungsnamnet bra ;-). Tack för läsvärda listor

    SvaraRadera